Verkeer

Vanaf groep 1 krijgen de kinderen verkeerslessen. In groep 7 doen de kinderen mee aan het landelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland. Na het met goed gevolg afsluiten van het theoretische gedeelte gaan de kinderen het praktische gedeelte op de fiets in het centrum van Emmen afronden.

Drents Verkeersveiligheidslabel

Vijf jaar geleden heeft onze school het Drents Verkeersveiligheidslabel gekregen. Er wordt veel aandacht bested aan verkeer. Een aantal praktische voorbeelden hiervan zijn o.a.

• In elke groep gebruiken wij een methode voor verkeer
  • Elk schooljaar  voor de meeste groepen een voorstelling over verkeer. (zoals de voorstelling: Stoplicht voor groep 1t/m 3)
  • Elk schooljaar de fietscontrole voor alle groepen (in de herfst, zodat iedereen met goed werkende verlichting naar school komt)
  • Projecten voor de bovenbouw over o.a  veilig naar de middelbare school fietsen
  • Ons jaarlijkse fietsexamen voor groep 7
  • We hebben een  prachtige verkeersplein op het schoolplein voor praktijklessen
  • Elke twee jaar komt ANWB Streetwise naar onze school met verkeerslessen voor alle groepen

Wij hebben op een aantal punten “Victor-veilig poppetjes” rond onze school staan.
Het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Scholen die in het bezit zijn van het Label laten zien dat zij verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid.